• klik willekeurig op de pagina om dit venster te sluiten
    • Agenda

Volledige agenda
      klik willekeurig op de pagina om dit venster te sluiten

Wie zijn we?

De ouderraad bestaat uit 8 leden:

Tamara Bosma (voorzitter), Lydia van Campen (secretaris), Jennifer Pol-van den Berg (penningmeester), Miriam van Dijk, Moraima van de Fliert.Willie de Koning, Ester Staal en Jermaine Laisana.  Juf Bea Hugo neemt deel vanuit het team.

Wat doen we?
Het doel van de ouderraad is de band tussen ouders en school te bevorderen. Dit doen we, onder andere, door de school te helpen bij het organiseren en uitvoeren van een groot aantal (buitenschoolse) activiteiten. Zo zijn we bij tal van activiteiten betrokken, zoals het schoolreisje, de avondvierdaagse, Koningsdag, Sinterklaas, de kerst- en paasvieringen, het schoolkamp enzovoort.
Wij organiseren jaarlijks het startfeest, waarbij alle leerkrachten, alle kinderen en hun gezinnen samen op het schoolplein het nieuwe schooljaar inluiden. Bij alles wat we doen staat het kind centraal en doen we ons best het voor de kinderen nog leuker te maken zodat ze later met veel plezier op hun schooltijd terug zullen kijken.
Wanneer u als ouder vragen heeft over het reilen en zeilen op school kunt u deze vragen uiteraard aan een van de leerkrachten stellen, maar u kunt ook een van ons op het schoolplein aanspreken. We helpen u graag!

Hoe doen we het?

Een paar keer per jaar vergaderen we samen en verdelen we de taken onderling. Vervolgens overleggen we met de verantwoordelijke leerkrachten en bespreken we wat we kunnen doen om bij te dragen aan de betreffende activiteit. We doen de boodschappen, zorgen voor koffie, thee, wat lekkers, zorgen voor de versiering of wat er verder nog nodig is.

U zult begrijpen dat wij niet in staat zijn om alle activiteiten zonder u als ouders te kunnen organiseren. Sommige activiteiten vragen nu eenmaal om extra handen, zoals het Sinterklaasfeest, Koningsdag, de avondvierdaagse en verschillende andere activiteiten. Wanneer we hulp kunnen gebruiken maken we graag gebruik van de enthousiaste groep ouders die zich opgegeven heeft als hulpouder.

Wat kunt u doen?

Wij hopen dat alle ouders zich opgeven als hulpouder. Wanneer we hulp nodig hebben sturen we een e-mail met alle relevante informatie over de betreffende activiteit en vragen we wie kan en wil helpen. Uiteraard zijn niet alle hulpouders altijd in staat te helpen en soms past een activiteit beter bij de ene dan bij de andere ouder. Een hulpouder bepaalt dan ook altijd zelf of hij/zij beschikbaar is om te helpen. Hoe meer ouders we hebben om een hulpvraag uit te zetten, hoe groter de kans dat we voldoende hulp vinden.

We hopen dan ook dat u zich op wilt geven! Dit doet u door een mail te sturen aan ouderraad@paasbergschool.nl en aan te geven dat we u op de hulpouderlijst mogen plaatsen.

Tot slot

Heeft u nog vragen over de ouderraad, of heeft u een leuk idee voor ons, of wilt u gewoon meer weten over wat de al dan niet doen? Spreek ons gerust aan, we spreken u graag!